Predsednik primio članove Abraševića
16. septembra 2015.
Radnici i učenici zajedno u poslu
18. septembra 2015.
Prikaži sve

Krenula berba grožđa


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

berbaaaa

Na plantažama “ Topličkih vinograda” DOO u selu Gojinovac kod Prokuplja,koji se prostiru na površinama od blizu 35 hektara,krenula je berba grožđa. Berba ranih sorti obavlja se na površini od 10 hektara.

Menadžer “Topličkih vinograda” Dragan Kovačević izjavio je da je ovogodišnji rod i kvalitet grožđa mnogo bolji u odnosu na prošlu godinu.

– Zahvaljujući primeni agrotehničkih i zaštitnih mera,kao i izuzetno povoljnim vremenskim uslovima očekujem da ovogodišnji rod grožđa bude znatno veći u odnosu na prošlu godinu,kada je proizvedeno oko 75.000 kilograma. Isto tako,i kvalitet je mnogo bolji tako da očekujem da proizvodnja vina bude na visokom nivou,izjavio je Kovačević i dodao da je u toku berba grožđa sorti šardone,sovinjon-beli i burgundac–crni.

Prosečan rod po hektaru iznosi blizu 8.000 kilograma.

Berba drugih vrsta grožđa,koja se nalaze na površini od 25 hektara,krenuće početkom oktobra.

Sve količine proizvedenog grožđa biće prerađene u vinariji ovog privatnog preduzeća,koja je sa radom  počela krajem prošle godine.  

Veličina slova: