Muzej oformio Klub prijatelja
4. septembra 2015.
Posao za 15 lica sa evidencije nezaposlenih
8. septembra 2015.
Prikaži sve

Krenula berba kukuruza


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Na teritoriji Topličkog upravnog okruga krenula je berba kukuruza. Ova ratarska kultura na teritoriji četiri opštine Toplice zasejana je na površini od 9.534 hektara,od kojih blizu 2.300 hektara na teritoriji prokupačke opštine. Ovogodišnji rod će zbog vremenskih prilika biti slabiji u odnosu na prošlu godinu.

– Dugotrajna suša,praćena izuzetno visokim temperaturama,znatno će smanjiti ovogodišnji rod i kvalitet kukuruza. Zavisno od primene agrotehničkih i zaštitnih mera,kao i odabira hibrida,to smanjenje iznosiće od 50 do 60 odsto. Procenjuje se da će prosečan prinos po hektaru iznositi od 2.500 do 3.000 kilograma. Prošle godine taj rod po hektaru kretao se oko 6.000 kilograma,izjavio je savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja Miljan Milojić i dodao da kvalitet samog zrna neće biti na zadovoljavajućem nivou.

Po njegovim rečima,budu li vremenske prilike povoljne,očekuje se da berba kukuruza u četiri opštine Topličkog upravnog okruga bude završena do kraja ovog meseca.

berba%20kukuruza

Veličina slova: