Нови ученици у сеоској школи
5. септембра 2016.
Хлорисање протока пумпне станице
7. септембра 2016.
Прикажи све

Крстић награђен у Својнову


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sretenje1

Прокупачком песнику,афористичару  Миливоју Крстићу,Удружење за културу и уметност „Логос“ из Својнова,доделило је повељу „Својново“ за учешће,допринос и унапређење Књижевне колоније „Својново“.

Крстић је на овој колонији учествовао као представник Књижевног друштва „Раде Драинац“ и тамошњој публици је представио своје стваралаштво и рад удружења чији је дугогодишњи члан.

-Говорио сам своју поезију. Било је ту сатире,шаљивих и дијалекатских песама,заправо оно што сам ја. Леп је осећај када добијеш признање,рекао је Крстић и додао да је он први прокупачки песник који је награђен на овој колонији.

Крстић наглашава да је песник народа и да је по свом стилу већ препознатљив,те нема намеру да га уопште мења.

-Не пријају ми модерни стихови. Са њима песници покушавају да изразе емоције и на тај начин освоје читаоца. Ја то сматрам извештаченим и држим се свог обичног стила,који свако разуме,истиче Крстић.

На Књижевној колонији у Својнову учествовали су представници многих књижевних  друштава и удружења из централне,западне и југоисточне Србије.

Ово признање Крстићу одличан је показатељ колико су песници из Прокупља талентовани,а Књижевно друштво „Раде Драинац“ познато и признато.

Миливоје Крстић је иначе добитник многих награда. Само неке од њих су „Сретенско одличје“ и „Златно магаренце“,а једна му је стигла и из далеког Јапана 2000. године,када је проглашен за најбољег песника хаику поезије.

  
Величина слова: