Колико потрошачи читају декларације?
9. маја 2016.
„Тапавица“ изазвала велико интересовање
11. маја 2016.
Прикажи све

Квиз такмичење за основце


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

crveni%20krst

У оквиру обележавања Недеље црвеног крста,у Прокупљу је данас одржано квиз такмичење за ученике основних школа,под називом „Шта знаш о здрављу,шта знаш о Црвеном крсту“.

Црвени крст Прокупље и Секција омладине Црвеног крста Медицинске школе,организатори су овог  квиза у оквиру којег  такмичари показују своје знање о здрављу,  здравим стиловима живота,принципима на којима се заснива рад Црвеног крста,као и о традицији ове хумане организације.

Секција омладине Црвеног крста,коју предводе инструкторке Гордана Бјелић и Биљана Миленковић,у току школске године,спровеле су такмичење,тако да су по три најбоља ученика из сваке школе одабрале за  учешће у квизу „Шта знаш о здрављу,шта знаш о Црвеном крсту.“

-Што се тиче самих питања  која су садржана у такмичењу,она се односе  на историјат делатности и активности Црвеног крста,ту су и питања  из области здравља,као и питања шаљивог карактера. Из сваке школе учествује по три представника,као и чланови Секције омладине Црвеног крста,казала је Гордана Бјелић.

 Секретар Црвеног крста Прокупље,Душица Динић је овом прилико истакла  да је данашњи квиз финале активности којима се традиционално обележава Недеља црвеног крста у Прокупљу.

– Поред предавања које су наши волонтери,као вршњачки едукатори одржали по школама,посетили смо и Дечје одељење прокупачке болнице,  сутра обележавамо Национални дан добровољних давалаца крви. У четвртак ће бити одржана презентација активности Црвеног крста,  што је прилика да покажемо,поред социјалне и ону другу страну наше организације,истакла је Динић и додала да ће крај Недеље Црвеног крста обележити посета  породилишта и традиционална подела пакета  за  бебе.  

crveni%20krst%201

Величина слова: