Завршена берба вишања
16. јула 2014.
Јавни увид у нацрт измене Одлуке о буџету за 2014.
18. јула 2014.
Прикажи све

„Лажни принц Петар Пан“ одушевио најмлађе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 petar%20pan%203                   petar%20pan%202

Велико интересовање најмлађих и њихових родитеља за премијеру представе „Лажни принц Петар Пан“ показало је да дечије представе треба да се уведу у редовни позоришни репертоар прокупачког позоришта „Хранислав Драгутиновић“,које ради у оквиру Дома културе.

            – Све је кренуло са нашим редовним активностима,када смо се договарали како да садржајно осмислимо програм и представимо га прокупачкој публици,која увек заслужује најбоље. И ту смо схватили да и нашим најмлађима треба омогућити да се одмалена упознају са позоришном сценом и да виде представе које ће бити специјално урађене за њих. Ова дечија представа је била у плану нашег уредника Дечијег програма Миљане Митровић,а онда смо кренули да радимо заједничким снагама,рекла је са видним задовољством после одлично прихваћене премијере „Лажног принца Петра Пана“ од стране прокупачке публике,директорка Дома културе и једини професионални глумац и режисер представе Тијана Петровић.

            Она је похвалила и своје колеге у представи међу којима је било и дебитаната,а то су Миљана Митровић као Пепељуга и Ивана Лекић као Успавана Лепотица,рекавши да су се добро снашле на сцени.

            Предрагу Славковићу,који је играо Петра Пана,ово је била друга улога и он каже да му је било задовољство што је играо за најмлађе,али да је сада имао тежи „посао“ него у представи „Иза кулиса“,јер су деца захтевнија публика.

            – Драго нам је да су деца уживала и да смо добили похвале за трајање представе,јер није нимало лако држати дечију пажњу дуго. Било је таман довољно и колико треба за малишане,потврдили су нам и родитељи који су дошли са својом децом да погледају представу,нагласила је Миљана Митровић,која је заједно са Тијаном Петровић написала текст за ову представу.

            И остале две глумице дебитанткиња Ивана Лекић,која је играла Успавану Лепотицу и Данијела Митић као Снежана,истичу да је било право уживање радити на „Лажном принцу Петру Пану“.

            – По завршетку представе питале смо нашу директорку Тијану,која је играла Вештицу у представи,када ћемо радити нову представу,јер смо ову спремили за мање од месец дана и показали смо да све што се ради тимски увек буде добро урађено. Она,као једини професионални глумац у овој представи,оценила је да се добро разумемо на сцени и да је то у ствари најважније да би се представа одиграла добро,а кад актери функционишу добро појединачно и заједно,онда је и публика задовољна,додале су Ивана Лекић и Данијела Митић,која је била задужена и за шминку у овој представи.

            Да задовољство буде потпуно,а посао добро одрађен,потрудили су се и остали учесници овог заједничког пројекта.

            За сценографију је и овога пута био задужен човек без кога се не може замислити сцена ни једне представе у прокупачком позоришту Милан Илић Трша,музику су урадили Драган Бабић и Ивица Траиловић,а тон мајстор је био Срђан Бактијаревић. И да не заборавимо и костиме је ова глумачка екипа урадила у сопственој режији.

            Директорка Дома културе Тијана Петровић је истакла да ће сви они који нису видели премијеру „Лажног принца Петра Пана“ видети репризу ове представе у току лета,али и на јесен у оквиру програма обележавања „Дечије недеље“.

 

            – Представа има поучни карактер и кроз стихове у њој најмлађима смо поручили да не очекују увек помоћ од других. Она је добра у виду савета,али ми им поручујемо да треба да се потруде да сами пронађу решење,како би и њима ,али и људима око њих било боље,подвукли су глумци представе „Лажни принц Петар Пан“.        

Величина слова: