O „Vukovim danima“ u muzeju
22. novembra 2016.
Neophodna zaštita voćnjaka
24. novembra 2016.
Prikaži sve

Lep gest bivšeg đaka


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

tovrljane1%2023_11

 

 Zahvaljujući lokalnoj samoupravi i medijima mnogih ljudi u Srbiji i inostranstvu čuli su za istureno odeljenje OŠ Svetislav Mirković- Nenad iz Male Plane u selu Tovrljane,  koja je,nakon 20 godina prekida,sa radom krenula prošle školske godine. Ove školske godine nastavu pohađa četiri učenika.

 Na početku ove školske godine učenici su dobili vredan poklon od Biljane Drobnjaković koja već više od 10 godina živi i radi u Kanadi. Reč je o laptopu sa pratećom opremom. 

tovrljane%2023_11

– Pre nekoliko dana nekadašnji đak ove seoske škole Mladen Brajković,koji već nekoliko godina privremeno radi u Nemačkoj,mališanima je poklonio školski pribor i igračke. Ovim svojim gestom pokazao je da nije zaboravio svoj rodni kraj i školske dane,rekao je učitelj Marko Čikarić i dodao da donatori na ovaj način žele da đacima i mališanima škola ostane u najlepšim uspomenama.

Zahvaljujući poklonima uređen je školski prostor i otvorena biblioteka.

– Bez obzira što je škola od Prokuplja udaljena više od 30 kilometara,učenicima nastojimo da obezbedimo uslove koje imaju đaci u gradskim sredinama,izjavio je učitelj koji se zahvalio lokalnoj samoupravi i donatorima na dosadašnjoj pruženoj pomoći i poklonima.

 

 

Veličina slova: