Održano takmičenje u plivanju
20. jula 2017.
Završene ovogodišnje slavske svečanosti
22. jula 2017.
Prikaži sve

Liturgija u čast Svetog Prokopija


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

l1

Svečanom liturgijom u crkvi Svetog Prokopija   nastavljene su slavske svečanosti koje su sinoć počele prazničnim bdenijem i litijom   kroz grad.

l11 l22

 Liturgiji u čast  zaštitnika grada Svetog Prokopija,koju je služio vladika Raško- prizrenski Teodosije i svečanom činu sečenja slavskog kolača,prisustvovao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović,domaćin slave Vladeta Stanković,direktor  Uprave za saradnju sa crkvom Vlade Srbije  Mileta Radović ,sveštenstvo,vernici,mnogobrojni građani.

– Velika je čast živeti u gradu koji nosi ime sveca.    Okupili smo se u ovom svetom hramu da proslavimo   zaštitnika ovog grada Svetog Prokopija.  Sve nas je Sveti Prokopije danas sabrao u ljubavi i radosti koju ćemo odavde poneti . Neka je srećna slava domaćinu slave Vladeti Stankoviću,predsedniku Opštine Prokuplje Aleksandru Simonoviću i svim žiteljima ovoga grada,rekao je vladika Teodosije.

l6 l7

 Slavski kolač primio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović,kome je ovim činom ukazana čast da bude domaćin slave naredne godine. Na svečanoj liturgiji dodeljena su   odlikovanja  sveštenicima crkve,starešini  Nikoli,ocu Milanu i ocu Slobodanu. Prema rečima   vladike oni su udostojeni da nose Hristov krst na grudima koji je kruna njihovog nesebičnog rada i služenja Bogu.

l4 l5

 Na izlazu iz crkve  vladiku su tradicionalno dočekale devojčice koje su mu darivale liciderska srca,a najmlađa grupa kud „Abrašević“ izvela je splet narodnih igara.   

Veličina slova: