Sporazum o saradnji Prokuplja i Kočevja
7. oktobra 2016.
Kiša zaustavila berbu grožđa
11. oktobra 2016.
Prikaži sve

Ljubav i prijateljstvo dva naroda


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

francuzi

 U organizaciji  Udruženja srpsko – francuskog prijateljstva „General Šarl Tranije“ i Narodnog muzeja Toplice  11. oktobra u 17 sati u ovoj ustanovi biće održana svečanost u čast Dan oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu i 70 godina od osnivanja muzeja.  

Za ovu priliku učenici  Gimnazije pod rukovodstvom profesora muzike Tanje Cvetanović pripremili su  program pod nazivom „Ljubav i prijateljstvo“.

Svečanosti će pored,predstavnika lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Opštine Prokuplje Aleksandrom Simonovićem,prisustvovati i zamenik gradonačelnika grada Epona u Francuskoj Ivica Jović, predstavnik grada Epona Albert Lakrik i predsednik Saveza udruženja  Srba u Francuskoj Romeo Milošević.

 U čast slobodi,koju su zajedno 12. oktobra 1918. godine Prokuplju doneli srpski i francuski vojnici, biće prezentovano i idejno rešenje spomen – parka i spomenika legendarnom puku „Knjaz Mihailo“ koji je zbog svoje nepobedivosti i hrabrosti njegovih vojnika nazvan Gvozdenim pukom,kao i reljef sa likom francuskog generala Tranijea.

 

Veličina slova: