Realizovan još jedan projekat
17. septembra 2014.
Muzej studentima omogućuje praktičan rad
19. septembra 2014.
Prikaži sve

Lokalna poreska otvorila šalter u zgradi Opštine


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

poreska

U cilju poboljšanja usluga koje građanima pruža Lokalna poreska administracija,u zgradi Opštine Prokuplje otvoren je šalter za informacije o  zaduženju poreskih obveznika na teritoriji prokupačke opštine.

– Cilj nam je da sve informacije vezane za poreska dugovanja približimo našim građanima. Otvaranjem novog šaltera u samom centru grada,Prokupčani će na brži i jednostavniji način imati mogućnost uvida u svoja poreska zaduženja,rekao je rukovodilac Odeljenja lokalne poreske aministracije Miljan Milentijević.

Prema njegovim rečima,u planu je otvaranje i šaltera Pošte,takođe u zgradi Opštine,kako bi poreski obveznici kompletne usluge plaćanja poreza imali na jednom mestu.

Lokalna poreska administracija ponudila je i olakšice za otplatu poreskih dugovanja građanima koji su dobili opomene za izmirenje poreskih obaveza.

Prema podacima LPA,preko 3,5 hiljade poreskih obveznika duguje za porez na imovinu,od kojih se za mogućnost otplate na rate,za nekoliko dana od kada je počeo reprogram,već odazvalo 300 građana.

– Svesni smo izuzetno teške ekonomske situacije u kojoj se nalaze naši građani,zato smo im ponudili mogućnost otplate duga na tri i više mesečnih rata,u zavisnosti od iznosa duga,kažu u LPA i pozivaju građane da se jave ovoj službi kako bi se dogovorili oko izmirenja poreskih obaveza.

Inače,građani koji su zainteresovani da na vreme i uz olakšice izmire porez,uglavnom su dužnici od 10 do 30 hiljada dinara,dok se oni sa velikim iznosom dugovanja javljaju u manjem broju.

Lokalna poreska administracija dostavila je oko 26.000 rešenja za poreze građanima,od kojih se 10.000 rešenja odnose na porez za imovinu i oko 16.000 za unapređenje životne sredine. Poreski obveznici na teritoriji grada već su dobili rešenja,ostala su još pojedina naselja i sela prokupačke opštine gde će u najskorije vreme biti dostavljena poreska rešenja.

Novootvoreni šalter u zgradi Opštine otvoren je svakog radnog dana od 7 do 15 sati.  

Veličina slova: