Топлица и Србија у част Топличког устанка
30. новембра 2016.
„Оријентални Мефисто“ Снежане Милојевић
2. децембра 2016.
Прикажи све

Магија ручних радова


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

cerebralna%201_12_%202016

 Друштво за церебралну и дечију парализу Прокупље у Галерији Божа Илић организовалоје изложбу ручних радова под називом Магија маске”. Изложба је организована поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом.

Технички секретар Удружења Марија Стојановић рекла је да су чланови током израде маски показали своју машту и емоције.

– Више од 200 маски изложено је у излогу Галерије и грађани Прокупља могу да виде наше родове и да се упознају са мотивима и начином израде наших рукотворина. Сви изложени предмети могу да се купе,а средства ће се употребити за куповину новогодишњих пакетића за децу чланове организације,изјавила је она и додала да су вишедневним радом особе са инвалидитетом показале вољу и жељу за рад и да су се осећали како саставни део друштва.

– Међународни дан особа са инвалидитетом је период када се сумирају резултати рада током календарске године. Са овогодишњим радом у потпуности можемо да будемо задовољни,изјавио је председник Удружења Милутин Станковић и додао ће се пресељењем у нове просторије проширити и побољшати рад.

Према његовим речима изузетно разумевање и помоћ у остварењу својих планских задатака и помоћи које су пружали својим члановима имали од стране руководства локалне самоуправе.

Изложба ручних радова Магија маске отворена је од 1. до 5. децембра.

 

Величина слова: