Завршена берба вишања
6. јула 2017.
Одржана седница Општинског већа
10. јула 2017.
Прикажи све

Манастирски мотиви на платну уметника


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ajdanovac%20kolonija11

Иако је место за сликање учесника овогодишње Ивањданске колоније било подножје Хисара и просторије Дома културе,надахнуће им није мањкало.

-Свако од нас је насликао нешто из живота манастира и то је била задата тема ове године,а остале слике учесника,могле су да буду и јесу са најразличитијим темама,рекао је сликар и уредник Ликовне секције Дома културе Милан Илић.

ajdanovac%20kolonija ajdanovac%20kolonija1

На овогодишњој колонији настало је двадесетак слика,чија продајна изложба ће бити одржана 18. јула у галерији „Божа Илић“. Новац од продатих слика биће искоришћен за обнову манастира у Ајдановцу.

-Ова сликарска колонија увек окупи сликаре из свих крајева наше земље. Овај пут су ту само сликари из Прокупља који су вредно радили без обзира на то што нису сликали у живописном окружењу манастира у Ајдановцу. Својим стваралаштвом они ће оставити трајни траг у стваралаштву Топлице,а Општина Прокупље ће се увек трудити да помогне уметнике који својим радом и стваралаштвом проносе име нашег града и ван његових граница,истакла је већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић.

Учесници овогодишње колоније посетили су и манастир у Ајдановцу где су већ неколико година уназад стварали.  

Величина слова: