Споразум о оснивању Социјално-економског савета
18. јануара 2016.
Бесплатна правна помоћ за грађане
20. јануара 2016.
Прикажи све

Манифестације посвећене Светом Сави


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

MIRKO%20Sv_%20Sav%201a

У Основној школи Милић Ракић Мирко одржана је конференција за штампу на којој се говорило о манифестацијама посвећеним обележавању школске славе Свети Сава.

Директорка школе Ивана Радоњић рекла је да су свечаности посвећене школској слави кренуле 15. јануара литерарно-ликовном радионицим под називом Свети Сава у народним причама”.

– Поводом Светосавских свечаности у школи ће бити одржан јавни час Витезови српских дворова”,предавање посвећено Хиландару,изложба ликовних радова ученика,биће промовисан школски часопис,а планирано је и одржавање такмичења у стоном тенису и шаху,изјавила је она и додала да ће у овим активностима ученици показати своје знање,машту и креативност. Према њеним речима,27. јануара одржаће се Светосавска академија.

На конференцији за штампу било је говора и о учешћу школе у пројекту Читалићи 2016,чији организатор је ОШ Иван Вучковић из Ражња, Библиотека Вук Караџић из Алексинца и Министарство просвете,науке и технолошког развоја.

– Српска народна књижевност заступљена је у свим разредима основне школе,али је нејасна и далека већини ученика. Читајући дела народне књижевности,ученици је не доживљавају својом и савременом. Жеља да приближимо лепоту којом је Вук Караџић забљеснуо Европу и показао поезију нашег народа био је основни разлог зашто се ОШ Милић Ракић Мирко пријавила да учествује у реализацији овог пројекта,речено је на конференцији и истакнуто да у овом пројекту могу да учествују ученици свих разреда школе.

Директорка школе Ивана Радоњић изјавила је да је „Мирко“ једина прокупачка основна школа која учествује у реализацији овог пројекта,који ће трајати до краја маја ове године.

MIRKO%20Sv_%20Sava%202

Величина слова: