Музика и стихови за Драинца
31. августа 2017.
Саопштење Општине Прокупље
4. септембра 2017.
Прикажи све

Мање радника за рационализацију


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

skupstina%20r

На данашњој седници Скупштине општине Прокупље усвојена је Одлука о измени одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе Општине Прокупље.

Овом одлуком смањен је број радника који је био предвиђен за први круг рационализације,што значи да ће уместо 90,бити рационализовано 67 радника.

– На измену Одлуке о максималном броју запослених одлучили смо се како би изашли у сусрет радницима,јер се новом одлуком смањује број радника за рационализацију. У складу са одлуком Владе Републике Србије и предлогом Министарства државне управе и локалне самоуправе,укупан број  запослених у систему локалне самоуправе од предвиђених 802,своди се на 735 радника. До измена је дошло у ЈКП „Хамеум“ које је наше највеће и најзначајније предузеће у којем је  требало да буде рационализовано 40 радника. Новом одлуком тај број је умањен за  16,што значи да је за рационализацију у овом предузећу сада  предвиђено 24 радника. До измене је дошло и у Туристичко-спортској организацији која је процентуално требала да рационализује највише људи. Тако ће уместо 20,у овој јавној установи бити рационализовано 13 запослених.

skupstinar3

Сматрамо да је нова одлука о максималном броју запослених донета у интересу радника и да ће сада у буџету Општине бити још више средстава која ћемо усмерити на унапређење рада ЈКП „Хамеум“. Уштедом од око 15 милиона динара планирамо да  обновимо механизацију и обезбедимо пословни простор за рад овог најзначајнијег јавног предузећа,истакао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

skupstina%20r%2022

 Према  речима преседника Симоновића,изменама одлуке о максималном броју запослених у систему локалне самоуправе Општине Прокупље,за коју је на данашњој седници гласало 40 одборника,претходиле су консултације са  представницима Синдиката,као и разговори са запосленима. Представници Министраства државне управе и локалне самоуправе потврдили су да је нова одлука у потпуности усклађена са законом,као и начин за одређивање максималног броја запослених у систему локалне самоуправе Општине Прокупље,што значи да за доношење ове одлуке постоји сагласност свих чинилаца. 

Величина слова: