Velika naučna žurka u Pločniku
20. maja 2016.
Promocija Omladinskog foruma „Vlasina 2016“
24. maja 2016.
Prikaži sve

Marija Timotijević očarala Prokupčane


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pijanistkinja

Mlada i talentovana Prokupčanka Marija Timotijević,koja je na drugoj godini doktorskih studija Fakulteta umetnosti na odseku za klavir u Beogradu,u Noći muzeja održala je koncert za svoje sugrađane.

Svirala je Bahovu Partitu broj šest i Rahmanjinovu Prvu sonatu,koju dosad nijedan pijanista nije izveo u Srbiji i potpuno očarala prisutnu publiku. I ovoga puta,kao i svaki raniji,publika nije krila zadovoljstvo što ponovo ima priliku da uživa u maestralnom sviranju svoje talentovane sugrađanke.

Svaki novi program koji Marija priprema najpre predstavi svom rodnom gradu i ljubiteljima muzike u njemu.

– Ovo je prirodan sled događaja. Prokuplje je moj grad,u njemu je sve počelo i sad je već postala tradicija da odavde krenem sa novim programom,kaže Marija.

Ranije je svirala Rahmanjinovu Drugu sonatu,pa je kako ističe,prirodno da nastavi sa Prvom,koja je izuzetno teška i zahtevna za izvođenje. Voli da svira sa orkestrom,jer to je izazov za nju,ali su joj dragi i nastupi u Madlenijanumu. Planira da nastavi doktorske studije i upiše narednu godinu.

– Ne zaustavljam se dok ne postignem svoj maksimum,kaže Marija Timotijević,jedna od najpoznatijih pijanistkinja iz našeg kraja,na koju se svakako treba ugledati.

Veliki broj koncerata,nagrada i međunarodnih priznanja potvrđuje da je Marija nadaleko poznata i van granica naše zemlje.

Veličina slova: