Dan prokupačke Biblioteke 23. mart
21. marta 2017.
Održana Opštinska smotra recitatora
23. marta 2017.
Prikaži sve

Medicinska škola obeležila svoj dan


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

aleksa%20savic11

 Medicinska škola „Dr Aleksa Savić“ danas je obeležila 57 rođendan. Tim povodom na spomen bistu doktora Alekse Savića,po kome ova škola i nosi ime,učenici prvog razreda su položili vence. Svke godine na ovaj dan,svojih školskih dana prisete se i maturantkinje prve generacije ove škole,Milka Marinković i Slobodanka Ivanović Pavlović. One su medicinsku školu završile davne 1963-64. godine.

Direktor škole Aca Vučurović je ovom prilikom pozdravio učenike prvog razreda,koji su svake godine ovde tradicionalno na ovaj dan,kako bi se upoznali sa likom i delom doktora čije ime škola nosi.

aleksa%20savic3

-Naša škola može da se pohvali dobrim rezultatima,odličnim generacijama i vrednim zdravstvenim radnicima. Ona ima 550 učenika  u 17 odeljenja na tri smera,medicinski tehničar,pedijatrijska-sestra tehničar i ginekološko-akušerska sestra. Generacije učenika koje završe školovanje u Prokuplju i našoj školi su vrlo uspešne u našoj zemlji,ali i u svetu,istakao je direktor Vučurović.

On je najavio da će u najskorije vreme ova srednja škola dobiti svoj prostor. Reč je o zgradi prokupačkog Domua zdravlja,prizemlju i prvom spratu,čime bi  dobila oko 2000 kvadrata,što bi bilo sasvim dovoljno za funkcionisanje jedne srednje  medicinske škole,posebno zato što bi bila u neposrednom kontaktu sa medicinskom ustanovom.

Učenici i nastavnici medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ svoje uspehe,iskustva,dobre rezultate sa različitih takmičenja kojima se ponose,ali ljude koji su ostavili trag u svakodnevnom radu,spomenuli i zabeležili su na stranicama još jednog školskog lista „Bistrik“,koji su i ove godine izdali povodom Dana škole.

  

Veličina slova: