Резултат изузетно добре сарадње
27. априла 2017.
Општинска подршка пацијентима на дијализи
3. маја 2017.
Прикажи све

Међународно тестирање ученика средњих школа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Ученици  Медицинске школе Др Алекса Савић и Техничке школе 15.мају Прокупљу  учествовали су  у Међународном тестирању процењивања постигнућа ђака или  ПИСА тестирању које се врши у 80 земаља света. Ово тестирање у Србији до краја маја обавиће се у укупно 40 средњих школа.

Циљ тестирања,чији носилац је Министарство просвете,науке и технолошког развоја,је да се види шта ученици тренутно уче и да се утврди веза између образовања и потреба тржишта рада.

– У гимназијама,техничким,пољопривредним,медецинским,економским и другим средњим школама широм Србије вршимо тестирање ученика првих разреда из области математике,читања,природних наука и финансија. Задатак ПИСА тестирања је да се утврди веза која постоји између образовања и националних економија и промовишу она знања и вештине које су неопходне из перспективе сналажења на тржишту рада и вођења каријере,изјавио је координатор тестирања Војкан Протић и додао да је успостављање директне везе између захтева тржишта рада и образовања блиска будућност нашег образовног система.

Према његовим речима овим тестирањем жели се упоредити образовање у Србији са другим земљама света.

 

-Након завршетка тестирања у свим школама Србије установиће се шта средњошколци  уче у школама и које промене,ради захтева и потреба привреде,треба извршити у наставним програмима,рекао је Прокић који се захвалио директорима и професорима прокупачких школа који су омогућили да се успешно обави ово тестирање.  

 

tehnicka%20skola%2015_%20maj%20

Величина слова: