Prodajna izložba i promocija knjige
23. oktobra 2015.
Nagrađeni literarci u Grčkoj
27. oktobra 2015.
Prikaži sve

Merenje radona u Prokuplju


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

opstina%20prokuplje1

Opštine Prokuplje uključila se u realizaciju Nacionalnog programa merenja radona u Srbiji,koja predstavlja deo tehničke saradnje koji Republika Srbija ima sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju.

Ovaj projekat pod nazivom Unapređenje regulatorne infrastrukture i pravnog sistema,sprovodi  u saradnji sa resornim ministarstvima,Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije,sa  ciljem procene radiološke izloženosti radonu u boravišnim prostorijama.

Prema rečima zamenika načelnika Opštinske uprave Miljana Milentijevića merenje će se na područiju opštine Prokuplje sprovesti u narednih šest meseci,da bi se odredila koncentracije radona.

– Učešće u ovom projektu je potpuno besplatno i to je ujedno prilika da proverite kvalitet vazduha u svojim kućama i stanovima – objašnjava Milentijević.

Svi zainteresovani građani,sa teritorije opštine Prokuplje,koji žele da uzmu učešće u ovoj akciji,mogu da se jave na telefon 027 324 – 040,lokal br.4 ili dođu lično u kancelariju broj 4.  

Veličina slova: