Почео тениски турнир за девојчице и дечаке
10. маја 2016.
Награђени најбољи ученици
12. маја 2016.
Прикажи све

Министар Александар Вулин посетио фабрику „Леони“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 LEONI1

Министар за рад ,запошљавање,борачка и социјална питања,Александар Вулин и директор Националне слижбе за запошљавање ,Зоран Мартиновић,са сарадницима,посетили су данас фабрику компаније „Леони“ у Прокупљу.

Делегацију Владе Србије дочекао је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и представници  фабрике „Леони“,генерални директор Клеменс Сакс,заменик директора Александра Пешић и предсавници Синдиката  „Леони“.

-Задовољство ми је што сам данас у компанији која непрестано расте,развија се и шири производне капацитете. Такође бих овом приликом пожелео добродошлицу новом менаџменту,који ће у нашој земљи имати максималну подршку и локалне самоуправе и државе Србије. Оно што желим да истакнем као посебно значајно ,то је да  ће фабрика „Леони“ у Прокупљу запослити још  300 нових радника у овој години,истакао је министар Вулин.

Приликом обиласка производног погона „Леони“,министар је изразио задовољство због изузетно добре сарадње руководства фабрике и Синдиката.

LEONI%202

-Овде је послодавац препознао да му Синдикат није противник,већ савезник и да се добар и задовољан радник постаје тако што се сваки проблем решава разговором. Волео бих да овакав пример,какав је овде,не буде усамљен,већ да и други посодавци  разговарају са радницима.  Посао синдиката је да штити радника,али и посао менаџмента је да радник буде задовољан,посебно у оваквим компанијама где нема простора за губљење времена,истакао је министар Вулин.

Према његовим речима,Министарство за рад,запошљавање,борачка и социјална питања је у прошлој години спровело око 80.000 инспекцијских контрола и на основу решења инспектора рада,око 12.000 радника  је тада  запослено.

Директор Националне службе за запошљавање,Зоран Мартиновић је овом приликом рекао да је у овој години 6000 незапослених лица    затражило субвенције за самозапошљавање.

LEONI%203

-У овој години директним учешћем НСЗ можемо запослити 3.500 лица. Имајући у виду велико интересовање локалних самоуправа,очекујемо да тај број буде много већи. Оно што желим да истакнем је да је компанија „Леони“ директним посредовањем  НСЗ,у Прокупљу и Дољевцу запослила 1740 радника,која су задржана у радном односу ,истакао је Мартиновић.

 Председник Општине Прокупље,Мирољуб Пауновић истакао је да локална самоуправа остварује изузетно добру сарадњу са Компанијом „Леони“ и да је резултат те сарадње велики број запослених радника,што је за нашу општину од великог значаја.

-Локална самоуправа ће и у будуће чинити све да овакве компаније инвестирају  у нашу општину,како би што већи број људи добио посао,истакао је председник Пауновић и додао да ће Компанија „Леони“ у оквиру својих планова запослити још 300 радника у овој години.

О будућим плановима,  који до 2018. године предвиђају отварање нових радних места,говорио је директор  фабрике „Леони“ ,Клеменс Сакс,који је истакао да ће до тог периода ова фабрика запослити још 3000 радника у Прокупљу и Дољевцу,где је тренутно запослено  око 4.500 радника.

 

 

Величина слова: