Veliko interesovanje za obuku
24. avgusta 2017.
Film o arhitekti Krasnovu
28. avgusta 2017.
Prikaži sve

Ministar kulture na Drainčevim susretima


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kultura-2

 Ovogodišnja 48. književna manifestacija „Drainčevi susreti pesnika“ razlikovaće se od prethodnih po tome što će samom uručenju nagrade „Drainac“ ovogodišnjem laureatu Milovanu Danojliću,prisustvovati i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. Otkad su pesnici u Toplici počeli da se okupljaju pod okriljem imena velikog srpskog pesnika Radeta Drainca,a to se dogodilo davne 1966. godine,nije zabeleženo da ih je posetio ministar kulture u Vladi Republike Srbije.

–  Njegovo prisustvo ukazaće i još jednom potvrditi važnost i značaj ove pesničke manifestacije,sa tradicijom dugom skoro pola veka. Pored ministra i njegovih saradnika na „Drainčevim susretimagosti će biti i dosadašnji dobitnici  ove pesničke nagrade,ali i poznata pesnička imena današnjice iz Toplice i Srbije,istakla je većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić i dodala da je dobro da se među laureatima „Drainčeve nagrade“ nalaze i pesnikinje Vesna Parun,Gordana Đilas i Zlata Kocić.

Drugi deo programa ove književne manifestacije biće održan 29.  i 30. avgusta.

  

Veličina slova: