Спортски викенд
6. марта 2017.
Захтеви се подносе до 15.марта
8. марта 2017.
Прикажи све

Министар културе у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ministar%20pocetna

 Министар културе и информисања  Владан Вукосављевић са сарадницима,  посетио је данас Општину Прокупље. Госте из Владе Републике Србије дочекали су председник Општине Прокупље Александар Симоновић,већница за културу Милица Ерић и директори установа културе у Прокупљу.

ministar%20kabinet

-Велико нам је задовољство што се данас налазимо у Прокупљу,у срцу Топлице  која је српска Спарта, јуначки крај. Али  херојство није једина врлина која краси људе из овога краја. То су вредни и поштени људи чији су многи представници остварили своје каријере у великим градовима Србије али и Европе. Данас смо са председником Општине Прокупље и његовим сарадницима врло отворено разговарали о стању у установама културе и сматрам да је оно веома добро јер постоји велики  радни елан и посвећеност послу,рекао је министар Владан Вукосављевић  .

Министар је овом приликом изјавио да ће Министарство културе и информисања  и даље,као и до сада помагати рад установа културе како финансијским инвестицијама тако и организацијом  разних културних садржаја.

-Помагаћемо сваки град у Србији,сваки њен кутак,јер свако место мора да има свој јасан  културни развој. Желимо да сваки град у Србији дише духом и дахом културе,јер оно што чини културу Србије је култура  сваког њеног дела,изјавио је министар Вукосављевић и додао да је циљ данашње посете одавање признања  руководству  Општине и културним посленицима  да раде добар посао и да ће  Министарство омогућити још боље услове за културни развој  Прокупља.

ministar

 Председник Општине Прокупље Александар Симоновић истакао је да је посета министра   од великог значаја за општину Прокупље јер су  директори установа културе имали прилику да министра упознају са радом својих установа и да  га упознају са проблемима са којима се сусрећу.

-Покренули смо и неке нове теме,у најави су и нови пројекти  који ће се реализовати у овој и наредној години . Као највећи проблем  истакли смо Народну библиотеку која ради у  неадекватним просторијама ,тако да очекујемо помоћ  министра културе,као и министра просвете,како би смо дошли до најбољег решења,рекао је председник Симоновић

Величина слова: