Поклон за најмлађе
4. јануара 2017.
Новогодишњи пријем за новинаре у Начелству
6. јануара 2017.
Прикажи све

Министар Небојша Стефановић посетио Топлицу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sl_%204

Министар полиције Небојша Стефановић обишао је првог дана Нове године базу на Требињском брду која покрива административну линију са Косметом,и у Луковској бањи отворио нову полицијску станицу.

У овом делу Србије,где живи углавном старачко становништво,чести су упади албанаца који бесправно секу и експлоатишу  шуме,а неретко и нападају мештане,који верују да ће им додатно полицијско појачање донети сигурност.

Милен Филиповић из села Мрче каже да су Aлбанци посекли  све на самој административној линији,у појасу од три километра.

sl_%203

– Није остало ни једно дрво,нема где ни птица да слети.“- каже Милен Филиповић.

Председник Месне заједнице Луково Горан Стевановић каже да мештани имају поверења у војску и полицију и да је од огромног значаја њихово присуство на овим просторима.

Уз саму административну линију са Косметом,у десетак села око Луковске бање живи стотинак становника. Ниво безбедности на подручју 105км дуге административне линије биће додатно подигнут отварањем полицијске станице у Луковској бањи.

– То је нови подстрек за више активности и рада,више патрола и полицију која разговара са својим грађанима и која брине о њима. Полиција у овом туристичком месту уме да препозна све изазове и благовремено реагује да се то никада не осети.“- рекао је министар полиције Небојша Стефановић приликом отварања станице.

Народни посланик Дарко Лакетић,који је са минстром Стефановићем обишао копнену зону безбедности,нагласио је да посета министра првог дана Нове године представља  чињеницу да је и министарству унутрашњих послова и држави Србији веома стало до Топлице и до овог краја.

Ово подручје покрива полицијска управа у Прокупљу,која је од општине добила два теренска возила којима ће лакше обилазити неприступачан терен.Председник општине Александар Симоновић,између осталог је рекао да је смањена стопа криминалитета на територији Прокупља.

– Ово је резултат добре сарадње општине и полиције,и ми смо хтели да дамо подстрек полициској управи у Прокупљу да и даље,боље и квалитетније ради, истакао је Симоновић.

Величина слова: