Organizacioni odbor za obeležavanje gradske slave
29. juna 2015.
Poziv za učešće na sajmu proizvoda od višnje
1. jula 2015.
Prikaži sve

Miona i Ana ponos svoje škole

Nagradjene%20ucenice

Veliku ljubav prema maternjem jeziku i književnosti učenice završnog razreda Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ Miona Miljković i Ana Vilimonović pretočile su u nagrade i to one najveće,republičke.

Iako prva nagrada i najbolji rezultati na Republičkom takmičenju u Tršiću u poznavanju srpskog jezika i jezičke kulture,navode na pomisao da će srednja škola koju će upisati biti Gimnazija i kulturološko-jezički smer,mlada i nadarena Prokupčanka Miona Miljković kaže da je njen izbor ipak prirodno-matematički smer.

– Ipak ću upisati matematiku,iako neizmerno volim srpsku gramatiku,kaže Miona,a njen profesorka srpskog jezika u osnovnoj školi Milka Tošić dodaje da je ona vrlo svestrana i da ima odlično znanje iz svih predmeta.

Samo takmičenje,prema mišljenju profesorke Tošić,je ove godine bilo nezapamćeno teško i neprimereno njihovom uzrastu,ali četvorogodišnji rad,odricanje i ljubav prema srpskom jeziku,učinile su da Mionu ništa ne omete,već da joj donese najbolji rezultat. Među 150 takmičara u Tršiću,ova devojčica je pokazala da joj učenje i priprema za samo takmičenje nisu bili obaveza već zadovoljstvo koje je urodilo plodom.

Sve ovo svakako ne bi postigla da puno vremena ne provodi nad knjigom učeći i čitajući. Ona je pravi primer da se sve može kad se hoće,a u prilog njenoj svestranosti govori i redovno učestvovanje na smotrama recitatora i manifestacijama koje se organizuju u našem gradu.

Mionu Miljković za ovaj uspeh nagradiće i Fondacija Dragice Nikolić laptopom poslednje generacije,na prijemu u Beogradu 14. jula,koji će biti održan u čast prvonagrađenih na republičkim takmičenjima iz cele Srbije.

Njena drugarica Ana Vilimonović i ove godine potvrdila je prošlogodišnji uspeh na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima,osvojivši još jednom drugo mesto.

Ana je ostala dosledna u svojoj odluci da će,bez obzira na ljubav prema maternjem jeziku,upisati srednju Medicinsku školu,u kojoj će,sigurni smo,postizati isto tako dobre rezultate kao na pomenutom takmičenju.

 

– Obe su suvo zlato i vrednije su od bilo koje nagrade. One i sva deca poput njih su ponos najpre svojim roditeljima,a onda i nastavnicima koji im predaju u školi,naglasila je,vidno zadovoljna,profesorka srpskog jezika Milka Tošić.

Veličina slova: