Места за позориште
28. марта 2017.
Пројекти за квалитетнији живот Рома
30. марта 2017.
Прикажи све

Млади и европске интеграције

ETST,_Prokuplje_vizual_2

У оквиру кампање „Европа,то си ти“ коју спроводи Европски ПРОГРЕС,сутра,30. марта са почетком у 12 часова,у центру града биће организован јавни догађај који ће окупити прокупачку омладину.

Ова кампања спроводи се под покровитељством Европске уније,Владе Швајцарске и Владе Републике Србије,с циљем да младе људе упозна са бенефитима које им доноси процес европских интеграција у виду могућности за студентску размену,добијање стипендија и волонтирање у земљама ЕУ.

С обзиром да су циљна група млади,догађај ће бити пропраћен музиком,фотографисањем у photobooth-u,WI-FI кутком са компјутерима, како би млади могли да истражују постојеће веб странице које су уједно извори информација.

У оквиру активности које ће трајати до 15 часова,на централном пулту „Инфо центар“ биће презентован материјал и брошуре партнерских организација које се баве темом ЕУ интеграција. Сајам добрих идеја ће представити до пет корисника подршке кроз програм Европског ПРОГРЕС-а који ће презентовати свој рад и пројекте.

У оквиру догађаја биће постављена изложба која презентује рад ЕУ делегације у Србији у протеклих 15 година.

Присутне ће поздравити председник Општине Прокупље Александар Симоновић и представник Европског ПРОГРЕС-а,а потом ће бити одржано предавање и презентација представника Тима Европа о програмима за младе.

 

 

  

Величина слова: