Učenici na stručnoj praksi
28. novembra 2016.
Fond za talente nagradio najbolje studente
30. novembra 2016.
Prikaži sve

Mladi pesnici za svoje sugrađane


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kopp%201

Članovi Književne omladine Prokuplje,ljubiteljima pisane reči,predstavili su se stihovima i prozom na književnom susretu pod nazivom „Odande se moj glas bolje čuje“ i još jednom  pokazali da Toplica i u pesničkom podmlatku ima  snage na koje može da računa.

Učestovalo je petnaest učenika srednjih škola i svi su poručili da će se njihov glas daleko čuti,bez obzira na to odakle će kazivati svoje stihove.

Interesantne teme i sintagme iz smederevskog časopisa „Mons aureus“ pokrenule su stvaralački duh ovih mladih ljudi,te su tako na različite teme,mlade pesničke snage Toplice svojoj vernoj publici,priredile nesvakidašnji ugođaj.

-Uz note gitare i klavira nizali su se stihovi naših „kopovaca“. Pisali su o tome kako se istina govori,kada je neko blizu ili daleko. Kako se proverava svaki osmeh. Predstavila se i mlada pesnikinja koja je napisala pesmu u muškom rodu i time pokazala da se i to može,rekla je o književnom susretu „Odande se moj glas bolje čuje“ predsednik KOP-a Ivana Đurković.

Bilo je tu još tema koje su izazvale pažnju i pokazale koliko naši sugrađani vole ono što pišu mladi stvaraoci. Neke od njih su  i „Ako me voliš,odvedi me u Italiju“,„Znam jedno mesto gde nisi izgubljen“ „Imam jednu pesmu koju niko nije tražio“.

Ovim književnim susretom članovi podmlatka Književnog društva „Rade Drainac“,pokazali su želju za što skorijim prelaskom u novu zgradu Doma kulture,te otuda i naziv „Odande se moj glas bolje čuje“.

kopp%202

 
 
Veličina slova: