Откупна цена вишања још непозната
9. јуна 2017.
Донација прокупачкој болници
13. јуна 2017.
Прикажи све

Млади Прокупчани представљали Србију


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

mladi%20sportisti1

 У  Свечаној сали Општине Прокупље данас је одржан пријем за екипу ученика који су учествовали на „Играма пријатељства“ у  Словенији,у побратимљеној општини Кочевје.

На овој међународној спортској манифестацији која се традиционално одржава  од 1993. године,представници општине Прокупље били су једина екипа из Србије. Представљајући своју земљу и општину Прокупље,ови млади спортисти,који су уједно и најбољи ученици,освојили су треће место у конкуренцији са екипама из земаља Европске уније,Пољске,Словеније,Немачке и Енглеске.

Делегацију  општине Прокупље су поред ученика који су се такмичили у дванаест дисциплина,представљали и председник  Општине Александар Симоновић,  члан Општинског већа Маја  Ранђеловић и професор физичке културе Миладин Радоичић.

– У  братској општини Кочевје срдачно су нас дочекали наши пријатељи на челу са жупаном Владимиром Пребиличем. Била је то прилика за разговоре о даљој сарадњи у области културе,спорта и привреде,казао је председник општине Прокупље Александар Симоновић.

Он је упутио честитке прокупачким ђацима „који су достојно представили општину Прокупље на „играма пријатељства“ и уједно били прави и  достојанствени представници своје земље“.

mladi%20sportisti2 mladi%20sportisti3

Јован Петковић,матурант ОШ „Милић Ракић Мирко“ је рекао да је импресиониран организацијом овог такмичења,као и срдачним дочеком у Словенији и Кочевју.

-Упознао сам вршњаке из многих земаља,из Словачке,Енглеске,Немачке,али смо се највише дружили са Словенцима. Ове игре су за нас ново искуство,веома су занимљиве,понеке су  нам биле сасвим нове и непознате. Најзапаженије резултате смо постигли у  скоку у даљ,казао је Петковић.

mladi%20sportisti4 mladi%20sportisti5

За Милицу Булатовић,ученицу Гимназије,највреднији су остварени пријатељски односи   са младима из братске општине Кочевје који се као велика вредност морају надаље неговати и још више унапредити.

-Оваква дружења су најбољи показатељ колико су млади  расположени за нова пријатељства ,размену искустава и дружења. Надам се да ћемо још боље резултате постићи на наредним „Играма  пријатељства“ и увек као и сада достојно представљати нашу општину,казала је Милица Булатовић.“

У оквиру  ове манифестације организован је и  Сајам на коме су представници наше  општине  на свом штанду презентовали  привредне,културне и туристичке потенцијале  Топличког краја. 

Величина слова: