Нова апотека у Прокупљу
23. септембра 2014.
Прокупчани други у Будви
25. септембра 2014.
Прикажи све

Млади сликари на делу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_4860 DSC_4864

У Основној школи "Ратко Павловић Ћићко" одржана је ликовна радионица под називом "Млади сликари",у којој су учествовали ученици свих прокупачких школа. Радионица је одржана у организацији Проактива из Ниша,у сарадњи са Канцеларијом за децу и младе у Прокупљу,а подржало је Министарство омладине и спорта.

Циљ пројекта кроз овакве активности јесте подстицање младих да активно и квалитетно проводе своје слободно време,промоција здравог и безбедног живота,стално учешће у заштити животне средине,као и обезбеђивање адекватних услова за рад младих у области културе.

– Овде смо зато што волимо сликарство,а и професори ликовне културе су нас изабрали да учествујемо у овој радионици. Нама је драго због тога и увек се радо одазовемо,рекла је у име свих учесника у радионици,ученица прокупачке Гимназије Анђела Митровић.

Професор ликовне културе у школи која је била домаћин ове радионице Небојша Станковић истакао је да у нашим школама има много талентоване деце,коју наставници већ на редовним часовима препознају.

– Таленте треба усмеравати и подстицати,а то се може кроз овакве радионице,којих треба да буде више. Овде су на једном месту млади сликари из свих прокупачких школа. Они заједно раде и размењују искуства и идеје,које уз нашу малу помоћ могу надоградити,рекао је Станковић,нагласивши да је Топлица родни крај великог сликара Боже Илића и да се баш на оваквим радионицама може открити неки нови велики сликар.

DSC_4866 DSC_4869

Величина слова: