Обука за израду пројеката
8. фебруара 2016.
Завршена сезона лова на крупну дивљач
10. фебруара 2016.
Прикажи све

Много бољи услови за пацијенте

renoviranje

У Општој болници „ Др Алекса Савић “ завршени су радови на проширењу смештајних капацитета и реновирању Одељења неурологије а у току су радови на реконструкцији мокрих чворова,водоводне и канализационе мреже на Одељењима офталмологије и педијатрије.

Након више од 40 година реновиран је простор за ЕЕГ И ЕНМГ прегледе на Одељењу неурологије,проширени су смештајни капацитети за још једну болесничку собу,отворен је нови улаз са рампом због лакшег и бржег транспорта пацијената на даљу дијагностику и реновиран је мокри чвор.                                             

-Иако је набављена нова медицинска опрема,простор у коме се обављали прегледи је био јако неуслован.Током претходна два месеца реновиран је простор за ЕЕГ и ЕМНГ прегледе,чиме су направљени много бољи услови за пацијенте и омогућен квалитетнији рад медицинских радника,рекао је др Зоран Јовић,начелник Одељења неурологије.                                            

Дотрајале и нефункционалне водоводне и канализационе мреже одељења офталмологије и педијатрије неопходно је обновити у што краћем временском року . Одељење педијатрије је делимично обновљено пре неколико година али је највећи део одељења остао нереконструисан и у изузетно лошем стању. Из тог разлога ће побољшање услова на педијатрији бити један од приоритета у даљем раду Болнице.                                                                                   

Након завршетка радова на очном одељењу стећи ће се сви неопходни услови за почетак рада нове операционе сале са савременим апаратом треће генерације и новим операционим столом чија се набавка очекује у најскорије време. До тада се офталмолошки прегледи због текућих радова на реновирању одељења обављају у просторијама у Дому здравља у Прокупљу.

dr%20zoran%20jovic

Величина слова: