Стабилно стање на свим путевима
9. јануара 2017.
Убрзо вода у свим деловима града
11. јануара 2017.
Прикажи све

Много посла за прокупачку Хитну помоћ


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dr%20Dragan%20Tomasevic

 Изузетно ниске температуре забележене последњих дана узроковале су знатно већи  број пацијената који су затражили помоћ у Служби хитне помоћи при Дому здравља у Прокупљу.

 Тако је према речима начелника те службе др Драгана Томашевића број пацијената у последњих неколико дана у ноћним сменама дуплиран.

– Помоћ је током ноћи затражило 50 пацијената,што је дупло више у односу на прошли месец . Оно што није карактеристика за зимски период,када се највише пацијената обраћа због респираторних проблема је да је велики број њих затражио помоћ због повраћања и дијареје. Најчешћи узрок ових  проблема био је конзумирање великих количина хране и пића,изјавио је Томашевић.

Према његовим речима 5. јануара,поледица је узроковала падове па су се три пацијента јавила са преломима руку и ногу. Свакодневно се због сличних повреда овде збрине у просеку по два пацијента.

 Због оптерећења,Томашевић апелује на суграђане да без преке потребе не зову Службу хитне помоћи и да се по првим знацима болести одмах јаве свом изабраном лекару.

– Особе којима је неопходна хитна  помоћ,а то се нарочито односи на ноћне сате,треба да буду стрпљиви и слушају савете лекара док лекарска екипа не дође до њиховог дома,нагласио је Томашевић и истакао да су захваљујући очишћеним путевима у граду а и на сеоском подручју екипе Хитне помоћи свуда стизале на време и пружале неопходну помоћ.   

hitna%2011

Величина слова: