Suzbijaju rad na crno
9. februara 2017.
Sretenjski susreti pesnika u petak
13. februara 2017.
Prikaži sve

Na Skupštini pčelara uručena priznanja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pcelari%20najbolji1 pcelari%20nabolji2

Prošla godina,inače jubilarna 80. od osnivanja,za prokupačke pčelare bila  je jedna od najlošijih u poslednjih 20 godina,rečeno je na Skupštini udruženja pčelara „Pčelica“.

– Uz veliko angažovanje članova ovog udruženja tokom godine održana su mnoga predavanja na kojima su eminentni stručnjaci iz oblasti pčelarstva iz Beograda,Novog Sada i drugih  gradova,govorili o novim tehnologijama u proizvodnji meda i pčelinjih proizvoda,rečeno je takođe na ovoj sednici i istaknuto da je tokom protekle godine 2016. ostvarena dobra saradnja sa udruženjima iz Žitorađe,Blaca,Kuršumlije i ostalih sa juga Srbije.

Predsednik udruženja Vukić Joksimović naglasio je da su članovi učestvovali na opštinskim manifestacijama Dani višnje 2016.,Ulici darivanja i Dani meda .

– Za pčelare je izuzetno značajno što su dobili sredstva iz opštinskog budžeta iz fonda namenjenom poljoprivredi i ruralnom razvoju,rekao je on i dodao da su u prethodnom periodu imali izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.

Na sednici su istaknutim pojedincima dodeljena priznanja. Za doprinos u razvoju i unapređenju pčelarstva Savez pčelarskih organizacija Srbije priznanje je dodelio Branimiru Deniću,Aleksandru Todoroviću,Milivoju Saviću i najmlađem članu udruženja Milošu Nestoroviću,dok je priznanje Zaslužni pehar dodeljeno Jugoslavu Momčiloviću i Radivoju Manojloviću.   

Članovi Skupštine za predsednika udruženja ponovo su izabrali Vukić Joksimovića. 

Veličina slova: