Брдо Хисар на платну најмлађих уметника
19. априла 2017.
Драинчеви сусрети у мају
21. априла 2017.
Прикажи све

Награда Прокупљу бесплатни интернет


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 priznanje

Општина Прокупље као једна од дванаест општина у Србији чији су грађани били најактивнији у наградној игри „Узми рачун и победи,“ добила је од Републике Србије бесплатну интернет зону,као награду за допринос у сузбијању сиве економије.

Реч је о наградама у виду вај-фај зона са бесплатним интернетом током 15 месеци које ће у награђеним општинама инсталирати Телеком Србија у року од 90 дана,након одабира најповољније локације. Интернет преко „вај-фај дрвета „ моћи ће да се користи у кругу од 150 метара и омогућава повезивање до 300 корисника,а опремљено је и прикључцима за пуњење мобилних телефона и ЛЕД осветљењем,тако да ће представљати прави украс тргова и паркова. 

Признања најактивнијим општинама уручио је државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Жељко Ожеговић,који је том приликом истакао да је јачање свести грађана о личној одговорности велики успех ове наградне игре,као и  директан приход републичког буџета у износу од преко девет милиона евра.

Ожеговић је такође додао да ће пет првопласираних општина добити по 20.000 евра у динарској противвредности које је издвојила Влада Републике Србије за опремање или реконструкцију објеката од општег интереса,као што су школе,болнице,вртићи или друге јавне установе. Одлуку о томе који пројекти ће бити реализовани донеће грађани  гласањем путем општинског сајта.

Наградну игру „Узми рачун и победи“ подржала је компанија „Телеком Србија“ заједно са НАЛЕД-ом,кроз обезбеђивање дела награда и за грађане и за локалне самоуправе.

-Сматрамо да сузбијање сиве економије унапређује сигурност грађана и представља предуслов бољег животног стандарда,рекао је  директор „Телеком Србија“ Предраг Ћулибрк и додао да је „вај-фај“ дрво производ домаће памети,инжењера и конструктора „Телекома“ и домаћих партнерских фирми.

.


Величина слова: