Осмехни се здраво
19. маја 2017.
Успешно реализована манифестација
23. маја 2017.
Прикажи све

Награде за вредан рад


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dom%20kulturekzs

 Прокупачки Дом културе „Радивој Увалић Бата“ ових дана може да се похвали великим бројем наступа,али и награда на њима.

На такмичењу хорова у Ваљеву“ Хорфесту“,Дечији хор Дома културе „Сањалице“ освојио је  другу награду у свеукупном пласману и специјалну награду за народну композицију. Они су и на шестом Републичком фестивалу хорова деце и младих „Федехо“ освојили прву награду за музичко-сценски наступ,те су по ко зна који пут потврдили да награде на њихову адресу не стижу случајно и да се рад и упорно вежбање увек исплати.

 Када је реч о позоришту „Хранислав Драгитиновић“,које ради у оквиру Дома културе и оно је својој кући и граду донело три вредне награде.

Представа „Каскадер“,на међуокружном такмичењу аматерских позоришта у Лебану,са којом су насатупили прокупачки аматери,освојила је друго место у целокупном пласману,прво за сценографију,коју је опет урадио нико други до Милан Илић Трша,а прву награду за најбољег глумца фестивала,овај пут је однео Зоран Раденковић.

Директорка прокупачког Дома културе Тијана Петровић је на конференцији за новинаре истакла да се сви заједно поносе успесима које су постигли и да се овом приликом захваљује својим колегама на преданом раду,али и Општини Прокупље на подршци која никад не изостане.

Она је додала и то да је на међуокружном такмичењу аматерских позоришта у Лебану учествовало 15 представа и да је то што су прокупачки глумци,али и хор „Сањалице“ постигли,за сваку похвалу.

У Дому културе су најавили и велики заједнички концерт,на коме ће КУД „Абрашевић“ дочекати Национални  ансамбл  Косова и Метохије КУД „Венац“ из Грачанице. Концерт је заказан за 20 часова у Дому културе.

 

 

 

Величина слова: