Реновира се зграда Народног музеја Топлице
22. новембра 2017.
Саниран пут Дреновац-Бресничић
24. новембра 2017.
Прикажи све

Награђена песма „Милосава“ Љубише Красића

 На Међународном песничком конкурсу „Милош Видаковић 2017“, који организује Општина Рудо у Републици Српској, прокупачки песник Љубиша Красић је добио другу награду за своју поезију.

Песма „ Милосава“ Љубише Красића изабрана је као друга најбоља од укупно 521 песме колико их је стигло на конкурс. Преко три стотине аутора из Канаде, Аустралије, Македоније, Словеније, Србије и Босне и Херцеговине, учествовало је на овом конкурсу.

-Песници не стварају због награда, али када се песничка вештина и инспирација ипак овенчају признањем то има своју посебну вредност и драж. Изузетно ми је драго да су моји стихови пронашли своје читаоце и међу познаваоцима лепе књижевности у Републици Српској, истакао је Красић.

Аутор награђене песме један је од најталентованијих и најквалитетнијих стваралаца са подручја Топлице. Његов песнички израз се одликује наративношћу и рефлексивношћу, па се његове песме често могу читати као романи у стиху. Објавио је збирке песама „Жеља луталица“ и „Растрч(г)ане љубави“.

Красић пише критике и тумачења књижевних дела, који су поред његове вишеструко награђиване поезије, заступљени у многобројним књижевним часописима. 

krasic%20slika

Величина слова: