Skulptura u službi istorije
30. avgusta 2017.
Budućnost našeg grada
1. septembra 2017.
Prikaži sve

Nagrađena zbirka „Azbuka čula“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

boemsko%20vece%201

U okvir 48. Drainčevih susreta održan je muzičko-scenski program u organizaciji Narodne biblioteke Rade Drainac. Na ovoj jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji dodeljena je nagrada najboljem topličkom pesniku za najbolju zbirku poezije u prošloj godini. Ona je pripala Vesni Paunović Đukić za knjigu Azbuka čula.

– Za najbolju zbirku poezije konkurisale su četiri knjige,i to knjiga Ti si jedini svedok ove pesme autora Zorice Perović-Prentić,Gospodar traži slugu Zorana Stošića i Životni krug Milunke Marković,rekao je direktor prokupačke biblioteke i predsednik žirija za dodelu nagrade Dragan Ognjanović dodavši da u zbirci Azbuke čula autor Vesna Paunović-Đukić daje lirsko iskustvo ljubavi iz različitih perspektiva,muške i ženske,suprostavljajući ih jedno drugome.

Na ovoj manifestaciji svoje pesme su kazivali mnogobrojni pesnici iz Prokuplja i Niša. Prisutne su svojim nastupom oduševili Milica Vučković,Violeta Jović,Ratomir Timotijević,Marija Đajić,Srđan Živković,Milivoje Krstić,Dane Stoiljković,Zoran Pešić,Vladimir Stanimorović,Saša Milovanović i drugi.

Donator ovog programa Ratomir Timotijević Tim istakao je da već 12 godina učestvuje na ovim susretima.

– Obišao sam mnogo zemalja u svetu ali se uvek vraćam svom rodnom kraju,prokupačkom selu Potočiću. Toplica i Prokuplje su bogato blago kulture. To blago treba negovati i prezentovati kad god je to moguće na ovakav način,istakao je Tim.  Ovom večeri,koja je sadržala muziku,pesmu i dobro raspoloženje,završeni su 48.  Drainčevi susreti.

boemsko%20vece%202   

Veličina slova: