Изложен велики асортриман производа
30. јуна 2017.
Уловљен сом капиталац у Топлици
4. јула 2017.
Прикажи све

Награђени произвођачи вишања


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

nagradjeni%20visnjari

 На 12. Топличком сабору вишњара додељене су и награде најбољим произвођачима вишње.

Након вишедневног обилака вишњара стручна комисија Општине Прокупље је за најбољег произвођача прогласила Драгана Јанковића из Горње Бреснице. Друго место припало је Мирославу Тротеру из Нове Божурне,треће Драгославу Митровићу из Доње Стражаве а четврто Радмили Видовић из Ђуревца.

– Изутено ми је драго што је комисија проценила да се ове године највећи и најквалитетнији род вишње налази у мом воћњаку. У просеку ове године по хектару набрао сам око 13 тона квалитетне вишње. За разлику од прошле,овогодишњом откупном ценом од скоро 90 динара,сам изузетно задовољан,изјавио је овогодшњи најбољи произвођач вишње Драган Јанковић.

Прва место за најуређеније двориште припало је Милисаву Бараћу из Велике Плане,друго место Драги Митровић из Доње Стражаве и Бобану Лукићу из Прокупља а треће Горану Ковачевићу из Велике Плане.  

Признања је награђенима на свечаности уручио заменик председника Општине Прокупље и председник Организационог одбора манифесације „Дани вишње 2017.“  Мирољуб Пауновић.

Величина слова: