Уписан већи број првака
25. августа 2016.
Други уписни рок од 1. септембра
29. августа 2016.
Прикажи све

Најбоља топличка збирка поезије „Тајна руже“

timotijevic

Награда за „Најбољу збирку поезије топличког писца“,ове године припала је Горану Поп Атанасковићу,песнику из Житорађе,за збирку песама „Тајна руже“.

Биће му уручена 31. августа у 18 часова и 30 минута у Народној библиотеци „Раде Драинац“ у оквиру књижевне манифестације „Драинчеви сусрети песника“.

-Ову награду,прокупачка библиотека већ неколико година у сарадњи са донатором награде нашим Топличанином Ратомиром Тимотијевићем Тимом,додељује у оквиру веома важне и значајне манифестације „Драинчеви сусрети песника“. Први пут смо је доделили 2009. године,за књигу топличког писца објављену у 2008. години и наредних шест година,она је додељивана као награда за најбољу књигу топличког писца,  рекао је председник жирија за доделу ове награде Драган Огњановић.

Он је истакао да ова награда прошле године није додељена,али је поменути донатор Ратомир Тимотијевић Тим приредио и финансирао штампање антологије „Душе топличких песника“,која је објављена у издању Народне билиотеке „Раде Драинац“. На овогодишњим „Драинчевим сусретима“ ова награда ће по први пут бити додељена за „Најбољу збирку поезије топличког писца“.  

Величина слова: