Бољи пласман органских прoизвода из Топлице
29. новембра 2017.
Чаробна хармоника Душана Секулића
1. децембра 2017.
Прикажи све

Насиље једнако злочин


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У оквиру кампање  ,,16 дана активизма против насиља над женама“ Општина Прокупље и Комисија за родну равноправност и једнаке могућности Општине Прокупље у Народном музеју Топлице 2. децембра од 12 сати организују трибину „Насиље једнако злочин“.

Ова трибина има за циљ да унапреди  знање  жена да препознају и пријаве насиље према њима, као и да заузму активан однос и оснаже се да реагују на насиље. Акценат је дат и на повећање сензибилности опште јавности према насиљу над женама, као и на  значај реаговања свих у овим случајевима.

На трибини ће  говорити народна посланица Дубравка Филиповски,  представница Полицијске управе Прокупље Валентина Радић,  испред  Центра за социјални рад Прокупље окупљенима ће се обратити директор Снежана Вукадиновић и председница Комисије за родну равноправност  и једнаке могућности Општине Прокупље Биљана Поповић.

Организатор позива све заинтересоване да се у што већем броју укључе у рад трибине како би активно допринели  сузбијању  проблема и како би жртве насиља могле да рачунају на бољу будућност и сигуран живот.  

Поводом подршке кампањи  ,,16 дана активизма против насиља над женама“  и скретања пажње на њен значај зграда прокупачког Дома културе у периоду од 25. новембра до 10. децембра осветљена је наранџастим светлом, које симболизује свест, оптимизам и светлу будућност.  

 nasilje

 

Величина слова: