Због квара прекид у водоснабдевању
30. јануара 2017.
Стални превентивни прегледи
1. фебруара 2017.
Прикажи све

Наставља се улагање у образовање


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

skole%2031_1_2

У присуству заменика председника Општине Прокупље Мирољуба  Пауновића чланица Већа задужена  за образовање и спорт,Маја Ранђеловић  одржала је  редован састанак са директорима  основних и средњих школа са територије општине Прокупље и Предшколске установе „Невен“.

skole%2031_1_%203 skole%2031_1_4

Разговарало се о контроли потрошње средстава,али и улагању у адаптацију и реконструкцију школа.

-И ове године ће Општина Прокупље настојати да максимално помаже рад школа са територије наше општине. Прошле године смо у образовне установе уложили велика средства,те ћемо и ове године наставити са реализацијом планираног,али пре свега средствима обезбеђеним из појединих министарстава,рекла је већница Ранђеловић.

Она је истакла да ће у току ове године бити реновиране и  школе у Малој Плани,Доњој Коњуши,Губетину и Житном Потоку.

skole%2031_1_

-Потрудићемо се да  Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије у максималном износу подржи реконструкцију фасаде и столарије на прокупачкој Гимназији,која је у веома лошем стању. Очекујемо  реализацију овог посла у току ове године,нагласила је већница за образовање и спорт Маја Ранђеловић.

На овом састанку договорене су и редовне планиране активности,које се тичу школских такмичења,са којих талентована деца из нашег града доносе висока признања,дипломе и медаље. Закључено је да ће их локална самоуправа и убудуће подржавати одређеним финансијским средствима,као и да ће се бавити усавршавањем наставника,на начин на који је закон обавезује.

 

 

Величина слова: