Прва самостална изложба Славише Болчине
4. новембра 2016.
Дан школе „Татко“
8. новембра 2016.
Прикажи све

Неопходна примена прописа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Председник Савеза инвалида рада Србије и члан Савета Владе Србије задужен за рад са особама са инвалидитетом Божидар Цекић са сарадницима,током боравка у  Прокупљу разговарао је и упознао се са радом општинског удружења.

invalidi%20rada

Председник Цекић је рекао да у Србији има близу 400 хиљада инвалида рада и да  велики број чланова ради у многим предузећима и установама.

– И поред свих настојања Министарства за рад,запошљавање,борачка и социјална питања на челу са министром Александром Вулином,особе са инвалидитетом и даље наилазе на многе препреке током остваривања својих права. Највећи проблеми заступљени су у области запошљавања,здравствене и социјалне заштите,рекао је Цекић и додао да се и даље у потпуности не примењују прописи када је у питању заштита инвалида рада.

Према његовим речима захваљујући министру Вулину,који са сарадницима свакодневно обилази герентолошке и друге установе социјалне заштите,положај особа са инвалидитетом у последњих неколико година знатно се побољшао.

 Председник Удружења инвалида рада Прокупља Слободан Шупић рекао је да ова организација има око 800 чланова и да чланови немају проблема у остваривању својих права.

Он је подвукао да је сарадња са руководством локалне самоуправе,социјалним и здравственим установама и Националном службом за запошљавање- филијалом у Прокупљу,као и институцијама добра и да особе са инвалидитетом,као и сви други грађани,у потпуности остварују своја законска права.

   

Величина слова: