Завршена јесења сетва
29. новембра 2016.
Спремно чекају зиму
1. децембра 2016.
Прикажи све

Неопходно додатна улагања


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

medari30_11%201 

Удружење пчелара Пчелица организовало је предавање на које је предавач Савеза пчеларских организација Србије проф Ђоко Зечевић говорио на тему Неки битни радови значајни за опстанак пчела и Производња и употреба пергле.

medari30_11_2

Говорећи о овогодишњој пчеларској години Зечевић,који се скоро 60 година бави пчеларством,напоменуо је да је она била изузетно тешка и да су неопходна додатна улагања како би се пчелиња друштва сачувала током предстојеће зиме.

– Пчелари не памте овако лошу годину као што је била ова. Пролећни мразеви и кишни период у време цветања допринели су да меда и других производа скоро да није ни било. Због тога су неопходно додатна улагања и рад како би се сачувале кошнице,рекао је он и додао да је потребно додатно знање како би се пребродио предстојећи зимски период.

Према његовим речима пчеларство већ одавно није више хоби,већ део пољопривреде која тражи стална улагања,рад и едукацију.

Професор Зечевић подвлачи да Топлица,као и цела Србије,има идеалне природне потенцијале за развој пчеларства и да ове предности треба максимално  искористити.

-Осим добре и квалитетне производње меда и других пчелињих производа,неопходна је добра организација и рад самих удружења како би ова грана пољопривреде била профитабилна,истакао је он.   

Величина слова: