Završen drugi upisni krug u srednje škole
20. avgusta 2014.
Drainčevi susreti pesnika 2014.
22. avgusta 2014.
Prikaži sve

Nepoznati počinioci uništavali izletište na Hisaru


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSCN1489 DSCN1491

Jedno od najlepših i najživopisnijih izletišta Prokupčana brdo Hisar,koje je Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine pretvorilo u ekološku oazu idealnu za šetnju i rekreaciju, ovih dana neki nesavesni posetioci ponovo su uništavali, iskalivši svoj bes na klupama, ogradama i spravama za rekreaciju.

– Uprkos svim naporima koje ulažemo u uređenje i oplemenjivanje brda Hisar i,što je takođe veoma važan segment,zaštitu ovog šumskog kompleksa,povremeno dolazi do nedopustivog ponašanja kojim se uništava postavljeni mobilijar i nanosi nam se materijalna šteta,kaže direktor ovog preduzeća Miroljub Krasić.

On ističe da su u noći između 19. i 20. avgusta 2014. godine,nakon koncerta grupe “Generacija 5“ na gradskom bazenu, nepoznati počinioci oštetili mobilijar na više mesta. Na platou,na kome se nalaze spomenici pesnicima Boži Iliću i Radu Draincu,primetni su tragovi paljenja vatre verovatno radi pripremanja hrane,uprkos svim zabranama i postojanju mesta koje je posebno određeno za tu namenu. Polomljena je i uklonjena drvena korpa za smeće koja se nalazi u blizini spomenika dr Aleksi Saviću,kao i drvena klupa kod mesta za roštiljanje. Oštećena je na dva mesta i drvena ograda pored puta. Krasić oštro osuđuje ovakvo ponašanje i pita se gde leži uzrok ovakvog,potpuno bespotrebnog bahatog odnosa prema prirodi, koje za cilj ima nanošenje štete.

– Periodično ponavljanje ovakvih incidenata nameće zaključak da ni više puta ponavljani apeli JP ZŽS,kao ni sav trud koji se ulaže u uređenje i zaštitu Hisara, u nekim slučajevima ne mogu da urode plodom. Ipak se nadam da ćemo stati na put ovakvim incidentima i pozivam građane koji vole i poštuju prirodu da zajedno sačuvamo ovo bogatstvo prirode i da nam bude čast i zadovoljstvo da uživamo u čarima Hisara,kazao je Krasić.

 

DSCN1494 DSCN1502

Veličina slova: