Нови асфалт у седам градских улица
30. марта 2017.
У Прокупљу и Топлици убедљива Вучићева победа
3. априла 2017.
Прикажи све

Ноћ са Андерсеном у школи „Татко“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

andersen1

Завршница међународног пројекта посвећена,према мишљењу многих најпопуларнијем писцу бајки,Хансу Кристијану Андерсену,догодиће се у Основној школи „Никодије Стојановић Татко“,каже учитељица Љиљана Соколовић,која је са својим ученицима првог разреда овај пројекат припремала од почетка школске године.

Ноћ са Андерсеном почеће сутра,1. априла у 18 часова,а завршиће се нешто после поноћи. Ученици ове школе припремили су богат програм,који ће поделити са гостима из Основне школе „Милић Ракић Мирко“.

andersen4

– Биће ту свега,одломака из позоришних представа,музичких нумера,илустрација и цртаних филмова,али и дружења са књигом и бајкама,истиче учитељица Соколовић.

Домаћини наглашавају да обећавају бајковито дружење,које ће деци дочарати магију,која настаје читањем бајки за лаку ноћ.

– Циљ пројекта је да се деци приближи књига,као и да стекну читалачку културу и да им она постане саставни део живота. Покретачи ове кампање изабрали су бајку,јер је то књижевна врста најближа деци,наводи учитељица Љиљана Соколовић,која се са својим ученицима укључила у овај међународни пројекат,који је прошле године окупио 60.000 институција и 1.100 градова Европе.   

andersen3

Величина слова: