Usvojen budžet za 2017. godinu
29. decembra 2016.
Najvažniji je dečiji osmeh
31. decembra 2016.
Prikaži sve

„Noć sa Andersenom“ u Tatkovoj školi

 andersen1

Sa ciljem da razviju čitalačku kulturu i ljubav prema knjizi,učenici prvog tri odeljenja Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ sa svojom učiteljicom Ljiljanom Sokolović,učestvuju u Međunarodnom projektu „Noć sa Andersenom“.

-Dužni smo da do 2. aprila kada će biti organizovana završnica ovog projekta,odradimo osam radionica. Uradili smo tri i veoma sam zadovoljna podrškom roditelja i naše direktorke,koja je uvek tu kad nam nešto zatreba,rekla je učiteljica Ljiljana Sokolović koja sa đacima svog odeljenja sa velikim zadovoljstvom učestvuje u ovom projektu.

andersen2

Prva radionica  projekta „ Noć sa Andersenom“ sadržala je likovnu radionicu koju su deca organizovala zajedno sa roditeljima kroz izradu lutaka za pozorišnu predstavu „Slvuj“. Sa Andersenom kroz matematiku,bila je druga radionica,gde su zadaci formulisani kao matematičke priče,a treću smo realizovali kroz rečenice po značenju,obe kroz Andersenove bajke.

-Ovaj projekat je veoma interesantan jer se deca najlakše vezuju za bajke,a one podstiču radoznalost,kreativnost,ljubav prema čitanju,ali i razvijaju čitalačku kulturu. Ovaj uzrast je najpogodniji za ovakve radionice,a Andersen je jedan od najvećih pisaca bajki,ima ih 150,a za neke od njih se i ne zna da ih je on pisao,istakla je učiteljica Sokolović.

andersen3

Najvažnije u svemu ovome je ipak to što je obrazovni cilj časa ostvaren na ovaj,deci bliži način i da kroz zanimljive aktivnosti usvoje gradivo.

-Treba naglasiti da ove radionice nisu samo igra već i učenje. Deca samo brže i lakše kroz njih dođu do onoga što treba da se zapamti i usvoji za dalje učenje. U svemu ovome naravno ne bismo uspeli da nam roditelji naše dece nisu stalna podrška i da od njih nemamo potpuno razumevanje,naglasila je učiteljica Ljiljana Sokolović.

Ona je dodala da će najlepši deo ovog projekta tek uslediti 2. aprila,kada će deca boraviti u školi od 18 do 24 sata,kako bi celu zamisao,ali i realizaciju prilagodila i kreirala baš onako kako kaže i sam naziv ovog Međunarodnog projekta „Noć sa Andersenom“.

Prošle godine u ovom projektu učestvovalo je preko 60000 institucija i 1100 gradova Evrope. 

 

Veličina slova: