„Сањалице“ на пријему код председника
8. новембра 2017.
Стална едукација пољопривредника
10. новембра 2017.
Прикажи све

Норвешки амбасадор посетио вртић „Бајка“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

norveski%20ambasador1

Амбасадор Краљевине Норвешке  Арне Санес Бјорнестад, данас је посетио Општину Прокупље и у згради Општине разговарао са председником  Александром Симоновићем и његовим сарадницима.

norveski%20ambasasadpr11 norveski%20ambasador%202

Након срдачног разговора са дугогодишњим пријатељима  у прокупачкој Општини,амбасодор је посетио један од најсавременије опремљених  објеката Предшколске установе „Невен“,новоизграђени  дечији вртић „Бајка“.

bajka%20norveski%20ambasador1

Амбасадор  се упознао са радом ове васпитно-образовне установе која званично  постоји  од 1961. године у Прокупљу.

Објекат „Радост“ отворен је 1973. године,  „Бисери“ 1991. а најновији и најсавременије опремљен  објекат „Бајка“  отворен је 2015. године. Њега похађа око 150 малишана из прокупачке општине.

bajka%20norveski%20ambasador2

 Како су истакли  запослени у овој установи,потреба за смештајним капацитетима у прокупачком дечијим вртићима је  из дана у дан све већа,па је тако локална самоуправа ,као оснивач и финанасијер те  установе  започела изгадњу још једног објекта у који ће моћи да се сместе сва деца која су сада на чекању. 

 Малишани узраста од једне до шест година  одушевили су  госте из Норвешке културно-уметничким програмом и амбасадору поклонили своје радове.

Величина слова: