Велики потенцијали за сарадњу Прокупља и Хемнеса
26. јануара 2017.
Почели радови на фискултурној сали
30. јануара 2017.
Прикажи све

Норвежани обишли обданише и Дом ученика


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

obdaniste%201 dom%20ucenika%20u%20obdaniste%201

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић је са својим гостима из Норвешке,градоначелницом комуне Хемнес Кристином Тронес и замеником начелника Ролфом Флејестадом,обишао објекат „Бамби“ Предшколске установе „Невен“ и Дом ученика средњих школа у Прокупљу.

По обиласку и једне и друге установе,због срдачне добродошлице и гостопримства,али и свега онога што су видели,гости из комуне Хемнес нису крили задовољство и одушевљење.

obdaniste3 obdaniste2

-Импресионирани смо и обдаништем и овим домом. Одушевљена сам тиме што много деце иде у вртић и што смо видели да се и без много буке могу васпитавати деца на квалитетан и добар начин,примерен њиховим годинама. У Норвешкој у обдаништима има много буке,те бих ја ово радо пренела и у наше установе оваквог типа,рекла је градоначелница Тронес.

Она је истакла да је одмах по уласку у Дом ученика помислила  да позове  министра просвете у Норвешкој и каже му да овако нешто и они треба да имају у њиховој земљи.

– Верујте,по условима које деца овде имају за боравак ван куће,ви сте 20 до 50 година испред нас,јер наши основци кад пођу у средњу школу морају да се осамостале и траже стан,истакла је градоначелница комуне Хемнес Кристине Тронес и додала да баш због тога што немају надзор родитеља или евентуално васпитача,велики проценат њих и не заврши средњу школу,нагласила је Тронес.

dom%20ucenika11 dom%20ucenika%202

Председник Симоновић је овом приликом нагласио да  локална самоуправа има одличну сарадњу са свим образовним и културним установама у граду и да је сваки њихов успех и успех Општине Прокупље.

-Дом ученика средњих школа у Прокупљу сасвим сигурно јесте један од најбољих у нашој земљи. Деца која су његови станари имају одличне услове за становање и све што им је потребно,те њихови родитељи не морају да брину,јер у њему имају све што и код куће. Због доброг рада и ангажовања свих служби у овом дому,њени станари постижу и одличне успехе на бројним Домијадама,истакао  је председник Симоновић.

Наши најмлађи суграђани и полазници Предшколске установе „Невен“,су гостима из Хемнеса у  знак добродошлице,поклонили мало уметничко дело,које су сами насликали.     

Величина слова: