Predavanje o preventivnom ginekološkom pregledu
29. januara 2015.
Veliko interesovanje za predavanje
2. februara 2015.
Prikaži sve

Nova ekonomska cena u Predškolskoj ustanovi Neven


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Opštinsko veće Opštine Prokuplje danas je usvojilo novu ekonomsku cenu za boravak dece u Predškolskoj ustanovi „Neven“. Tako je na osnovu Pravilnika o merama za utvrđivanje ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama,koje je donelo Ministarstvo prosvete,nauke i tehnološkog razvoja,Opština Prokuplje,kao osnivač Predškolske ustanove „Neven“,utvrdila novu ekonomsku cenu za boravak dece u ovoj ustanovi. Ta cena će od 1. februara 2015. godine na dnevnom nivou iznositi 850,00 dinara po detetu.

Ovaj iznos finansira se tako što Opština Prokuplje iz budžeta izdvaja 680,00 dinara,a roditelji dotiraju još 170,00 dinara. U slučaju da dete odsustvuje iz Predškolske ustanove,cena će biti 50 odsto od ekonomske,odnosno Opština će izdvojiti 340,00,a roditelji 85,00 dinara na dnevnom nivou.

– Novina je to što će roditelji sada imati jasniju sliku svojih računa koje plaćaju za uslugu čuvanja i boravka dece u Predškolskoj ustanovi. Tako će oni ubuduće dobijati račune,koji će varirati u zavisnosti od dolaska ili odsustva dece iz ustanove. Nova cena neće biti veća od one koju su do sada roditelji plaćali,čak će biti i nešto manja,rekao je većnik zadužen za socijalna pitanja i obrazovanje Milan Aranđelović.

DSCN5727(1)

 

 

Veličina slova: