Živi muzej za građane
8. juna 2016.
Obeležena godišnjica Čegarske bitke
10. juna 2016.
Prikaži sve

Nova knjiga Sibina Šovića


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sibin%2066

„Kidanje duše“,drugu knjigu trilogije  „Bolje ili lepše“,Prokupčanin Sibin Šović predstavio je ljubiteljima pisane reči u Narodnom muzeju Toplice. O njoj su pored autora govorili  Biserka Milosavljević i Sonja Miljković.

„Kidanje duše“ je njegova 19 knjiga,a u njoj se kako sam kaže bavio temom oduzimanja deteta roditeljima odmah po rođenju.

-Ovo je tema koja je aktuelna i u današnje vreme. Mene je konkretno zanimalo šta se dešava u dušama mladih roditelja,kad saznaju da im je dete nestalo. Radnja je opet smeštena u Sigradu,ali i u Norveškoj,jer je glavni lik trbuhom za kruhom otišao u inostranstvo i ostavivio svoju voljenu i  roditelje,ne sluteći pritom da će dugo očekivani događaj,koji je trebalo da donese radost,napraviti košmar od njihovih života, rekao je između ostalog  Sibin Šović,govoreći o svojoj najnovijoj knjizi.

U svojoj drugoj knjizi trilogije „Bolje ili lepše“,autor je prema mišljenju Biserke Milosavljević,preslikao savremeno društvo,opisujući život mladih ljudi bez posla,koji su primorani da zaposlenje traže i van granica svoje zemlje. Neki u tom čekanju i ne primete da im život prolazi,a oni koji odu daleko od svojih najmilijih za sobom ostave tugu i bol.   

-On je otvorio teme materijalne krize i kroz redove u ovoj knjizi prikazao kako se društvo menja na gore. Ukazao je na različite devijacije i bolesti u društvu,a samo jedna od njih je i trgovina ljudima koja je nažalost uvek aktuelna. Mnogih pitanja i tema se profesor Šović dotakao i pokrenuo ih,a da li će odgovore dati u nastavku svoje trilogije,ostaje nam da sačekamo i saznamo u novoj knjizi,istakla je Milosavljević.

Knjiga „Kidanje duše“ sastoji se od pet poglavlja,a svoj nastavak će dobiti već u decembru ove godine,kada će i biti predstavljena čitalačkoj publici.

 
Veličina slova: