Povelja i Pohvalnice Sveti Prokopije
10. jula 2014.
Počinju svečanosti povodom Svetog Prokopija
14. jula 2014.
Prikaži sve

Nova poreska rešenja

porez%20pajce 

Lokalna poreska administracija   pripremila je rešenja poreza na imovinu,kao  i naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine,koja će građanima biti  dostavljena na kućnu adresu. Svi poreski obveznici sa teritorije opštine Prokuplje nova poreska rešenja  bi trbalo da dobiju  najkasnije za mesec dana.

-Za ovu godinu  pripremili smo oko 10.000 rešenja poreza na imovinu i oko 16.600 rešenja naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine. Uporedo sa podelom ovih rešenja dostavićemo i opomene za obveznike koji duguju preko 10.000 dinara za porez,rekla je rukovodilac Odeljenja lokalne poreske administracije,Nataša Nikolić,i pozvala dužnike da dođu u Lokalnu poresku administraciju kako bi se dogovorili o načinu plaćanja i olakšicama koje nudi ova služba.

Za razliku od visokih računa koje su dobili poreski obveznici u drugim opštinama,Prokupčani će ove godine dobiti nova rašenja koja su neznatno uvećana u odnosu na prošlu godinu.

 

– Prilikom obračunavalja poreza  najpre uzimamo u obzir rast troškova života i cenu nepokretnosti na teritoriji naše opštine. Tudili smo se da nađemo neku sredinu,a od iznosa zavisi u kojoj gradskoj zoni se nalazi imovina građana,rekla je  Nikolić.

Veličina slova: