U Bublici deca ponovo u školskim klupama
28. avgusta 2015.
Predsednik Opštine obišao školu u Tovrljanu
1. septembra 2015.
Prikaži sve

Novi aparati u biohemijskoj laboratoriji


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

aparat1               aparat2

Biohemijska laboratorija Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju osavremenjena je novim aparatima,koji su u protekla dva meseca instalirani i koji će doprineti bržem i efikasnijem radu ove laboratorije. U julu mesecu instaliran je aparat za rad kompletne krvne slike firme Sysmex,japanskog proizvođača,svetskog lidera u proizvodnji hematoloških brojača.

– Aparat za rad kompletne krvne slike firme Sysmex, svetskog lidera u proizvodnji hematoloških brojača,ostvarenje je cilja svake laboratorije. Precizan i brz potpuno je kompatibilan sa aparatom na kome se radi već par godina. Obezbeđuje dobijanje krvne slike u toku 24 sata svakodnevno,bez bojazni od mogućih kvarova,nestanka struje,redovnog servisa i drugih tehničkih nepovoljnih situacija,kada je dolazilo do kolapsa u radu,istakla je portparol Bolnice Marija Despotović.                                                                                           

U avgustu mesecu biohemijska laboratorija je dobila još jedan novi aparat za merenje vrednosti šećera u krvi,precizan i brz,komforan za pacijente,posebno za one kojima se krv uzima nekoliko puta u toku dana. Novi aparati u biohemijskoj laboratoriji osavremeniće rad ove službe u prokupačkoj Bolnici. 

Veličina slova: