Подршка привредном развоју Прокупља
15. јуна 2017.
Глумци у хуманитарној акцији
19. јуна 2017.
Прикажи све

Нови мост и пијаца у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 most1

Министарствo  привреде Републике Србије и Општина Прокупље издвојили су 1.194.000,00 динара за израду пројекта и пројектне документације за мост на Стражавачкој реци, који ће повезивати  улице Вељка Влаховића и Копаоничку  са новом пијацом  у Прокупљу.

 Ради се о мосту који ће бити важна спона између простора  намењеног изградњи  Градске пијаце са насељима у околини што ће допринети  унапређењу и развоју саобраћајне инфраструктуре у најурбанијем делу Прокупља. 

 Изградњом овог моста решиће се велики саобраћајни проблем  и уједно изградњом нове пијаце добити на квалитету услуга обзиром  да су постојећи пијачни објекти у том делу града потпуно неусловни.

 Уређење нове  пијаце и саобраћајно повезивање са околним насељима значајно ће побољшати квалитет живота грађана Прокупља што представља приоритет локалне самоуправе.

 У том циљу  завршена је израда документације за  приступну саобраћајницу са магистралног пута,а у току је завршна фаза израде техничке документације за изградњу савременог пијачног комплекса који ће се састојати од неколико објеката, управне зграде и 15 пословних јединица са санитарним блоковима.

most

 Како би овај пројекат градње пијаце био реализован неопходна је изградња поменутог моста који ће бити најкраћа и најбоља веза са пијацом грађанима околних насеља и уједно  постати и  главна саобраћајна комуникација у овом делу града према коме гравитира  велики број становника. Такође ће нови мост са  новопројектованом улицом Вељка Влаховића омогућити и једноставнији и лакши прилаз пијаци са магистралног пута.

 Мост ће бити изграђен од армираног бетона одговарајуће ширине и на њему ће се  одвијати двосмерни путнички,бициклистички и пешачки саобраћај повећаног интензитета.

 Овај пројекат реализује се у оквиру Мера суфинансирања јединица локалне самоуправе за израду пројектно-техничке документације  Министарства привреде Републике Србије.

 Општина Прокупље објавила је јавни позив за избор пројектантског бироа и  веома брзо након тога  кренуће се са  израдом пројектно-техничке документације.

 

 

 

 

Величина слова: