Prijem za članove Hora Gimnazije
1. juna 2016.
Opština i Crveni krst pomažu ugroženima
3. juna 2016.
Prikaži sve

Novi predsednik Opštine Prokuplje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

skup%2014

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Prokuplje izabrano je novo opštinsko rukovodstvo. Za predsednika Skupštine opštine Prokuplje izabran je Dejan Lazić sa izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje,a za njegovog zamenika izabran je Filip Jovanović sa iste izborne liste.

skup%2013 skup%2018

Novi predsednik Opštine Prokuplje,za čiji izbor je od ukupno 53 prisutna glasao 41 odbornik,je Aleksandar Simonović,kandidat Srpske napredne stranke. Za zamenika predsednika Opštine izabran je Miroljub Paunović,koji je od 2014. godine do danas obavljao funkciju predsednika Opštine.

Na predlog novoizabranog predsednika Opštine izabrani su i članovi Opštinskog veća Maja Ranđelović,Milica Erić,Vladimir Pešić,dr Mirjana Miladinović,Maja Bašić,Radoslav Mihajlović,Milan Aranđelović,Saša Stošić i Slaviša Jovanović.

skup%2012 skup%2019

– Uveren sam da je predloženi tim izuzetno kvalitetan,sposoban i operativan. To su ljudi koji će mi biti najbliži saradnici u ostvarenju glavnog cilja,a to je da Prokuplje učinimo boljim mestom za život svih stanovnika,bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. Da bi ostvarili taj cilj,prvo što moramo da uradimo je sveobuhvatna analiza postojećeg stanja u kome se nalazi naša Opština,pre svega mislim na finansijsko stanje. Takođe je neophodna analiza lokalne samouprave,svih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština. Prvenstveno moramo nastaviti sa štednjom,ali istovremeno izdvajati sredstva i investirati u dobre projekte,kako bismo se ubrzo izvukli iz loše situacije u kojoj se nalazimo. Za to su nam potrebne nove investicije,tako da će glavni zadatak biti upravo stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za privlačenje investitora,rekao je u svom ekspozeu predsednik Simonović i istakao da će otvaranje novih radnih mesta,briga o socijalno ugroženim građanima,ulaganje u zdravstvo,obrazovanje,sport i razvoj poljoprivrede kao najvažnije privredne grane biti ciljevi u budućem radu lokalne samouprave.

skup%2017 skup%2016

Konstitutivnoj sednici SO Prokuplje prisustvovao je i narodni poslanik dr Darko Laketić,koji je čestitao izabranim odbornicima i opštinskom rukovodstvu i poželeo mnogo uspeha u radu za dobrobit svih građana opštine Prokuplje.

– Želim vam da uvek imate dobre,konstruktivne ideje,da svi zajedno,u saradnji za izvršnom vlasti Republike Srbije,radimo i težimo da ostvarimo postavljene ciljeve,rekao je dr Laketić.

skup%2011 skup%2015

  

Veličina slova: